Doregem Ladies – 18-06-17

Zondag 18 juni 2017, waren er 5 Ladies en 2 Heren uit hun bed gesukkeld, Nancy, Nadine, Diane, Anita, Kristel, Albert en Johan, voor de rit naar Doregem (=straatje net voor Bornem)

Het vertrok richting het vlietje naar Battel, waar we een plaatselijk rommelmarktje moesten doorkruisen, van daaruit over Leest naar Blaasveld.  Bij Willy’s Moustache was het stil, maar op het kanaal van Willebroek was het druk, even wachten aan de brug voor 2 boten en dan Willebroek verder door.  Het kronkelde door tot bijna Wintam, daar volgden we even de rijksweg, die gingen we over en het ging verder rond Puurs naar Oppuurs langs mooie velden.  Na bijna 40km namen we een korte pauze, het was veel te warm toen we stil stonden, dus zaten we al vlug terug op onze fiets voor nog 30km.  Er was lichtjes wat wind komen aanzetten, toch trapten we aan een gestaag tempo verder. Ramsdonk en Kapelle-op-den-Bos hadden minder aangename baan/fietspaden om op te rijden.  We gingen langs Mechelen zuid, over Muizen richting de Kapel.

De kleine groep van 7, viel al aan de Muizenhoek lichtjes uit elkaar, bij deze mooie zondag hadden er verschillende nog wat feestjes voor de boeg.