Humbeek Ladies – 25-06-17

Zondag 25/06/17, triestige ochtend, we waren veel betere ZONdagen gewoon. Met z’n 8 stonden we klaar (Anita, Lief, Kristel, Nadine, Veerle, Albert, Jean en Fons).

De rit begon wat verwarrend, GPSen die weer tegenspraken, of gewoon zwegen, maar eens we vertrokken waren luisterden ze goed. Het ging via Nieuwendijk, over de Elzestraat door het industriepak Mechelen noord naar het Dijlepad. De eerste blauwe brug gingen over om de Rupeldijk te volgen tot we op het haventje van klein Willebroek kwamen.  We volgden een lange tijd het kanaal van Willebroek, beukend in de westenwind, slechte weg, niemand echt in vorm, al heel de heenrit eigenlijk.  Nog vlug een koeken/bananenstop langs het kanaal, om dan net voor de verbrande brug de velden in te draaien, eindelijk wind in de rug en mooiere wegen.  Zo kwamen we via Hombeek, de kasseitjes van Mechelen op, langs de vismarkt, waar er al volk op sommige terrasjes zat, zo ging het naar de academie om even Angela te feliciteren.

Na de rondleiding ging het in rechte lijn naar het Blikveld, van de 8 Ladies-Heren fietsers bleef er alleen nog de roze trui over.  De roze trui passeerde enkel aan het Blikveld om even de Rouleurs te begroeten die als eersten in de drank waren gevlogen en met veel deugd in de ballekes (boulletjes) aan’t bijten waren. Tot de volgende!