Langdonken Ladies – 11-06-2017

11 juni’17 Langdonken stond op het programma vandaag. 7 Ladies (Karin, Veerle, Anita, Kristel, Nadine, Annemie en nieuwkomer Katrien) en 3 Heren (Albert, Jean en Maurice) stonden aan de kapel lichter gekleed klaar voor vertrek dan anders, al 20gr. om 8.30u was zaaalig.

Het vertrok richting Peulis, langs het Weyneshof in Rijmenam, waar we al direct werken hebben omzeild, van Grasheide naar Schriek.  Vanaf Heist-Goor hadden we even een déjà vu van 2 weken geleden, maar dan in omgekeerde richting tot net voor Booischot.  Het tempo zat er stevig in, iedereen trok op zijn beurt wel eens de trein aan.  Het werd warmer en warmer daarom werd dit keer de bananenstop in de schaduw gehouden, in de Langdonkenstraat, het gemiddelde lag bij de stop al op 23.7km/h.  De terugweg werd snel verder gezet.  Het tempo was een beetje gematigder, met de buikjes rond.  Het zigzagde verder door de kleine weggetjes.  Ramsel, Begijnendijk en Tremelo reden we nog door, langs de golf van Keerbergen om zo langs Rijmenam terug te komen.  Net voor we de Doornlaarstraat (Rijmenam) opdraaiden reden de Cracks ons voorbij.  Katrien de nieuwkomer wou toch even met de Cracks meetrappen, en dit totaan de kapel.  De rest van de Ladies trapten ieder voor zich aan een weer stevig tempo door naar de finish.

Aan de kapel gingen we iets drinken, de Crack en Rouleurs waren al aangekomen, de Pro’s arriveerden iets achter ons. Iedereen zocht zicht een plekje in de schaduw, op deze hot “Vaderdag”zondag.