Houtvenne Ladies – 03-09-2017

Een zondagochtend start onder de 10°C, dat was even geleden, met z’n 10’en  vertrokken we naar Houtvenne, Anita, Nadine, Kristel, Annemie, Angela, Lut, Veerle, Albert, Jean en laatkomer Herbert, helaas de Cracks waren net weg, met de Ladies meerijden werd het alternatief 🙂

De eerste helft van de rit ging goed, we moesten in Rijmenam aan de Mart al de eerste werken omzeilen, het werd al wat warmer, het tempo ging goed, weinig wind, en na 37,5 km hielden we onze pauze op het einde van een fiets ravel langs de Bergstraat in Herselt.  Picknick banken, snoep- en drankautomaten, kortom, onze aperitief hadden we binnen.

Vanaf het verlaten van de fiets ravel zou de terugrit beginnen. De oude Mechelbaan was onderbroken door werken aan de overweg.  Volgens een plaatselijke man, geen doorkomen aan.  We hebben geen andere mogelijkheid, dus werd het verder door rijden langs de fiets ravel, wat andere sporen over, tot aan het station van Aarschot, fietsbrug over, de weg eens vragen, door het industriepark van Aarschot, tot we plots het rondpunt met de “duracell” batterijen zagen, en de track ook al terug op de GPS’en zag verschijnen.  Na een 20 min. kwamen we terug op route, Herbert zette zich op kop met Lut en het tempo ging er plots steviger aan toe.  Nog een Balenbergske meepakken en dan ging het tempo verder door tot in Bonheiden.

Ritje met obstakels, waar verkennen al niet goed kan voor zijn, maar…. we zijn er geraakt, toppie Ladies !