De Ladies naar het Atomium 10-07-2016

Zondagochtend 8.30u. verzamelde 4 Ladies (Veerle, Lut, Anita en Kristel) en 5 Heren (Albert, Herman, Maurice, Dirk Peeters, en gelegenheidscoureur Fons was er weer bij) aan de Ludwina Kapel.  Met een warme 21°C vertrokken we richting Nekker, de sluizen over van de Dijle, langs het station van Mechelen de Vaart over om dan voor Hofstade de Tervuursesteenweg over te steken, gevolgd via de Brusselsesteenweg, Zemst te doorkruisen, naar de verbrande brug, met de wind op kop. Het ging verder heuvel op, heuvel af langs Grimbergen/Kassei, ineens een platte tube, Maurice was het prijsbeest.  De bandwissel was snel gebeurd en het ging verder dwars door Strombeek, tussen de bomen door konden we al eens een bol zien, tot we het Atomium helemaal zagen, dit was “de plek” voor foto’s, selfies en onze bananenstop!  Even later zagen we aan de andere kant van de bollen ook de Cracks toekomen.

We vertrokken allemaal samen aan de terugweg, wij door het Park van Laken, voor de Cracks ging het anders, toch kruisten even verder onze wegen elkaar weer.  De kopwind was weg, nu kregen we een duwtje in de rug, het ging aan een stevig tempo 26-28 km/h door Neder-over-Heembeek, over het kanaal Brussel-Willebroek, de fietsbrug van Machelen over naar Perk en Elewijt.  Aan het BLOSO Domein Van Hofstade was het even zigzaggen door de auto file die het domein op wilden, wat de warme temperatuur toch te weeg kan brengen.  Het ging verder over Muizen naar het Blikveld, waar we iets na 12u. als laatste toekwamen en ons neerplofte op het vernieuwde terras.

Het was al bij al toch een mooie rit, en dit op de vooravond van onze Vlaamse feestdag, “naar het Atomium” 🙂 Ons gemiddelde lag iets lager 21,6 km/h, maar dat lag aan de 3-4 Bft. wind van vandaag.