Slotrit Ladies 30-10-2016

Zondag 30 oktober, de slotrit van het seizoen 2016, bracht een grote Stieweg bende naar de kapel, we mochten dan ook allemaal een uurtje langer pitten. 7 ladies (Roze trui Anita, Lief, Angela, Nadine, Diane, Kristel, Kartrien C.) en 8 Boys in de meerderheid, weeral (Herman, Albert, Jean, Dirk, Johan, Marc, en duo Srdjan en Philippe).

Iedereen vertrok in dezelfde richting, Pro’s eerst, gevolgd door de Cracks en de Ladies, de oude baan op richting Peulis/Beersel.  We fietsten vandaag op ons gemak langs gekende weggetjes. Nog altijd niet gewoon, als we met z’n 15’nen zijn dat we ook de baan onveilig mogen maken.  Het bolde in ieder geval veel vlotter, zo ging het langs de kerk van Booischot en Houtvenne.  Onze stop namen we al in de terugweg, na een dikke 30 km, waar de Pro’s ons kwamen vergezellen. We reden eerst door, passeerden de Balenberg en Sven Nijs Cycling Center, met in onze rug de adem van de Pro’s.  Even mee aanpikken tegen snelheden van 35 km/h, niks voor ons 🙂, 2 ladies vervoegde de groep nog, Annemie en Veerle.  Met 22.7 km/h gemiddeld hebben we stevig gereden voor onze laatste rit.

Vroeger dan andere zondagen kwamen we aan in het Blikveld, daar werd eerst de traditionele deStieweg foto genomen op de trappen van het gemeentehuis, daarna werd er voor de laatste rit nog wat bijgebabbeld, tussen pot en pint aan de toog, en 51 van ons tussen worst en puree.

Thx Wim B. voor de ritten van 2016, er zat van alles wat tussen, en hopelijk worden de 2017 ritten op z’n minst even mooi.