Ladies Nieuwenrode – 11-09-16

Zondag en weer fietsdag, veel volk aan de Kapel, Pro’s vertrokken ook om 8.30u.  8 Ladies waren uit hun bed gekomen, Anita, Angela, Diane, Nadine, Kristel, Lut, Ria en Simonne, en 3 Men-Ladies Albert, Herman en Fons.

Het was een miezerige 9/11, we vertrokken iets na klokslag richting Muizen-vaart, het park van Mechelen door, naar Hombeek, kronkelend langs mooie veldwegen tot aan de verbrande brug. Het tempo zat er stevig in, 27km/h daar konden de Ladies vandaag tegen.  Nieuwenrode kwam al snel in zicht, onze bananenstop iets over de helft van de rit.  Wat keuvelen, iets eten, wat drinken en we konden er tegen om de terugweg in te zetten.  In Kapelle o/d Bos volgden we het zeekanaal langs Tisselt, Willebroek, tot in klein Willebroek, vandaar volgden we even de Rupel , waar Albert plots een bommeke opzette, en de 3 Men-Ladies even doortrokken. Het tempo bleef er nog steeds goed inzitten tot we aan het Zennegat kwamen, het bruggetje stond open, dit nam zijn tijd,… De Vaartdijk was onderbroken, dus moesten we langs de Dijle (Zennevaartdijk) rondrijden.  Al gauw kwamen we op vertrouwd terrein, Mechelen Noord doorkruisen over Pasbrug naar Bonheiden, waar er terug regen begon te vallen. Vanaf de Kapelweg begon de groep te slinken.  In het Blikveld arriveerden we nog met z’n zessen, aan een goed gemiddelde vandaag 22,4 km/h. 

De Cracks en Pro’s zaten toch buiten iets te drinken, maar dit was van korte duur, al vlug zat het Blikveld Café binnen weer vol blauw en bruin.  Iedereen voldaan, het was weer een mooie rit.