Ladies Leefdaal – 18-09-16

Betrokken zondagochtend 5 ladies aan de kapel (Kristel, Lut, Angela, Nadine en Veerle voor 22km tot in Veltem) en 4 LadiesMen (Herman, Dirk, Fons en Jean) voor een rit richting Leuven-Leefdaal.

We vertrokken gelijk met de Cracks richting Muizenhoek, via Hever naar Boortmeerbeek de Vaartdijk op naar de witloofveilingen. Naar Veltem kerk, waar Veerle al afhaakte om een cafeetje te doen met een plaatselijk vrouwtje dat riep dat ze jarig was en we allemaal éne mee moesten gaan drinken. Al goed dat we afhaakte voor dat drankje want na de kerk van Veltem lag ons een stevig klimmetje klaar, de toverberg.  De beklimmingskes volgden elkaar in snel tempo op, de Bosstraat, Bertembos, Paardenstraat, na Gasthuisberg hielden we onze welverdiende bananenstop. We waren al op de terugweg, dus vanaf nu meer berg af 🙂 Het tempo zat er goed in, soms te goed, door Wakkerzeel, de kasseien trotseren, al vlug passeerden we de Molen van Keerbergen weer, en… Bonheiden kwam in zicht.

De Pro’s waren al aan hun 2de consumptie bezig toen wij, beetje uitgedund in het Blikveld toekwamen, de Cracks waren nog lang niet te bespeuren. Waarschijnlijk de langste rit van het seizoen na Burg-Reuland, onze beentjes gaan het geweten hebben.