Voortkapel Ladies – 28-05-17

Zondag 28 mei, half 9, Jean, Maurice en Annemie stonden aan de kapel klaar met open hemel, de omgeving Bonheiden, Muizen, Rijmenam kreeg het hard te verduren van pletsende regen en onweer. Er was geen doorkomen aan, toch werd er wat gebeld en ge-sms-t, waardoor Nadine, Albert en Kristel het er toch nog op waagde.

Maurice, Annemie en Nadine vertrokken redelijk op tijd aan de rit, Jean bleef achter wachtend op de 2 nakomers Albert en Kristel pikte aan in Peulis. Jean vertelde dat de eerste groep 12 min. voor ons vertrokken was, zodat de achtervolging werd ingezet. Het tempo zat er stevig in, de wind was ons goed gezind, alleen er bleven regen druppels vallen.  Na een 33 km, in de Zandkapelweg trokken we nog eens goed door, in de hoop dat we de kopgroep bijna hadden bijgehaald. Nog geen km verder na de kerk van Voortkapel, begon het eerste groepje net de koeken boven te halen als de 3 achtervolgers aangereden kwamen.  Lekker in het zonnetje 🙂

De terugweg was nu met 6, Maurice wou nu koptrekker af zijn, maar nam onbewust toch de taak verder op zich, tegen eenzelfde stevig tempo.  De zon bleef nu verder van de partij en het werd zelfs serieus warm.  We trokken door mooie Booischotse landwegen, weilanden met schapen en herder.  Later dan gewoonlijk kwamen we in het blikveld toe, maar fier dat we de regen van vanmorgen toch trotseerden! 23,5km/h gemiddeld, we moesten precies ergens zijn vandaag!