Waterroute Ladies – 6-08-2017

Half 9 ‘s morgens, 8 Ladies en 3 Heren aan de Kapel (Anita, Veerle, Annemie, Lief, Nadine, Ria, Kristel en nieuwkomer Liesbet).

Via het vlietje ging het naar de Dijle langs Mechelen Noord.  We namen de 2de blauwe brug en gingen de Rupel dijk op aan een matig tempo richting Boom.  De A12 brug over in Boom, we bleven de Rupeldijk volgen langs de overzijde, tot aan de sluis in Wintham, daar over gestoken ging het richting de Schelde.  Van daar werd de terugweg ingezet. Rond 40km thv Ruisbroek aan het zeekanaal namen we onze bananenstop heerlijk in het zonnetje, na 10min. werd de rit verder gezet, al snel passeerden we Hazewinkel en draaien we voor de kerk van Heindonk naar de Dijle op.  De Vaart volgden we van aan het vernieuwde wegdek van het Zennegat tot net voor de Hombeekbrug, dan begon het gekronkel en gerem van de rit door Mechelen zuid, net voor we de Vaart op kwamen nog een weiland ritje door het gras.  Op de Vaartdijk ging het links naar de Colomabrug en rechts naar Muizen.

We kwamen samen toe met de Craks in het Blikveld, de Rouleurs waren al aan’t genieten van hun drankje, de Pro’s kwamen even later ook aangesnord.  De eerste zondag in een tijdje dat de wind ons eens goed gezind was.  Perfect fietsweer en genietweer op het terras van het Blikveld.  Het zat nog eens goed vol.