Ladies – Melkouwen 07-08-2016

7 augustus ’16 kwamen er 6 Ladies (Kristel, Ria, Nadine, Angela, Katrien C. en Anita) en 3 heren (Albert, Herman en @interim Fons) tot aan de kapel voor de zondagochtend rit van de Stieweg Ladies.

Het weerbericht voorspelde een mooie zondag, dus vertrokken we snel om toch nog later op de dag te kunnen genieten.

Via Muizen ging het naar de vaart, geen blauwe bruggen, want die zijn ze nog steeds aan het renoveren, richting Duffel.  Het tempo zat er op momenten goed in, ook al draaide de wind wel eens in ons nadeel.  Kronkelend door landwegen stopten we dik over de helft voor onze bananenstop in Berlaar aan het huis van cozin Nadine.

Al vlug terug op de fiets, reden we langs onze bestemming, het gehucht Melkouwen, langs iets mindere banen naar Itegem.  Naar Beersel ging het terug langs mooie velden, de Cracks werden een paar keer op onze route gespot.  Tegen de wind in beukten we door Grasheide, Rijmenam naar Bonheiden.  We wilde een “Van Avermaetje” doen, om 11.30u als eerste team over de meet in het Blikveld, maar niks was minder waar, de Pro’s hadden het goud al, de Cracks het zilver en wij namen het brons in ontvangst.

De zon was ondertussen verdwenen, maar met heel het ladies team iets drinken deed toch deugd, na een gemiddelde van 22.7 km/h was dit verdiend.