Bist (Emblem) Ladies(moederdag)rit – 14-05-2017

Op een zonnige, warmere zondag 14 mei’17, stonden er 7 Ladies-moedertjes klaar om aan de rit te beginnen, Anita, Nadine, Katrien, Kristel, Karin, Veerle en Ria.  Het bescheiden Ladies groepje vertrok richting Putte, en werden voortgetrokken door 2 heren, Jean en Fons. 

Het ging langs Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Koningshooikt, een klein stukje Nete Kanaal en dan via de grote Nete naar Kessel, om het centrum van Emblem te bereiken, waar het toch eventjes te druk was om onze pauze te nemen, het ging nog even door tot voorbij het dorp. Het tempo zat er in de eerste helft van de rit goed in, op een fiets/wandelpad in het zonnetje namen we onze bananen/koeken boven.  De terugweg verliep “weeral” met tegenwind, van Boechout, naar de Nete in Duffel, een stukje de fiets-O-strade op en dan kwam Sint-Katelijke-Waver en Bonheiden in zicht. 

Met al dat stoempen tegen de wind, hadden we gehoopt toch op het einde een duwtje te krijgen, maar de wind zat niet mee.  Als 2de arriveerden we in’t Blikveld om 11.40u en de Rouleurs die zaten er al!