28 mei Ladies Burg-Reuland

Zaterdagmorgen 28 mei’16 Burg-Reuland, de gordijnen gingen open  en het leek een mistige, bewolkte dag te worden, maar de zon liet niet lang op zich wachten.  Om 10u. stonden 10 Ladies (Anita, Nadine, Kristel, Lieve, Veerle, Karin, Tinne, Els, Nancy en Conny) en Herman vertrekkens klaar, onder een stralende zon.

We vertrokken door het centrum van B.R. met al even een korte beklimming naar de kerktoren, met de Cracks in onze rug kwamen we boven, de Pro’s volgde ook en floten ons na terwijl wij de ravel op draaiden.  Na 17 km moesten we door een 500m koele, vochtige tunnel, dan verder vals plat langs de ravel.  Op 28 km stond “Lieven de dansen de kip” ons op te wachten, tijd voor een stop en onze drinkbussen bij te vullen.  Nog vlug een Selfie, en we konden weer verder.  Van Nancy moesten we Erzfeld blijven volgen.  In Erzfeld reden we langs het oude, verlaten station, dan links de grote baan op, met een ca.4 km lichte stijging, elk op zijn eigen tempo naar boven, en boven gekomen, drinken!  Nog 5 km voor het middag eten, maar wel 5 km berg af, zat dat even mee.  Als eerste kwamen we toe op de lunchplek.  El Presidente zat er al, triestig, na een pijnlijke val.  Al gauw was iedereen bediend, toen de Pro’s als tweede aangereden kwamen , even later de Cracks.  Met een paar regendruppels bleven de Ladies buiten eten, de rest ging naar binnen…. de watjes!

Een klein uurtje later terug de fiets op, met een kleine lus, werd de terugweg ingezet.  De ravel bracht ons langs mooie weilanden, kille dennenbossen, we moesten toch even het tempo minderen voor een hertje dat de weg kwijt was, de Cracks zoefde ons ook lichtjes op het vals plat voorbij.  Een paar druppeltjes, daar konden we tegen, weer terug door die koele tunnel, richting laatste 2, toch wel stevige klimmetjes. Aan de burcht kwamen we na ca.90 km weer als eersten aan.

Na de heerlijke douches, ging de drank al vlug vlot naar binnen.  Beetje meezingen met wat Vlaamse kleinkunst (plaatselijk groepje) en clublied 🙂  We konden smullen van heerlijke goulash en vol-au-vent. Het nagenieten ging nog even door, maar sommigen moesten nog 2 uur rijden richting Bonheiden.

Het was weer een geweldige dag, met mooi weer, een mooie rit, en een super organisatie.  Bedankt Stef, Nancy en de helpers.