4/9 Ladies kasteel van Horst

Samenvatting

Zondagrit 4 sept.(veel regen voorspeld) werd zaterdagrit 8.30u, de oproep bracht 5(men)Ladies naar de kapel. De zondagrijders waren met 2 komen opdagen, Albert en Fons.

Bij lichte miezerregen die viel, vertrokken Anita, Lief, Kristel, Herman en Dirk, voor een goei 70km naar het Kasteel van Horst.Tot in Wakkerzeel werden we lichtjes verneveld, alles werd droog, en we kronkelden langs mooie velden, die deze tijd van het jaar roken naar het echte platte land. :-))  In Wezemaal draaiden we langs het kleine kerkje richting Vlasselaar en Sint-Pieters-Rode.  We kwamen in tegendraadse richting de “Sven Nys Classic” tegen, soms deden we ook minder moeilijk en reden we met de pelotonnekes mee.  Al vlug kwamen we het Kasteel tegen waar we onze pitstop hielden, het was nodig want na de stop kwamen er pittige klimmetjes aan.

In één van onze klimmetjes zagen we in afdalende richting Pro Gie Bernaerts voorbij rijden. In Houwaart, Nieuwrode en Gelrode waande we ons even in Bollendorf  ? De moedermeule lieten we aan ons voorbij gaan. Mooie wegen en goede fietspaden, het was aangenaam om te fietsen.  In Werchter begon het terug wat te miezeren, het was zelfs feest in de hel, maar tegen dat we Rijmenam/Bonheiden binnen reden kwam de zon erdoor. Den Bert van het Blikveld had ons niet verwacht, we waren dan ook de enige die het terras bezette.

De zondag was dit andere koek, bij vertrek enkele dikke druppels, de banen bleven goed nat, zelfs na Wakkerzeel.  Minder volk op de baan want de tour rit was voorbij. Na de pitstop, ook aan het Kasteel, kwam er rond 10.15u een stevige bui aan. Afdalen was heel moeilijk, remmen vollenbak op nat wegdek ?  De rit duurde een half uurtje langer dan dezelfde rit op zaterdag, daar zat het weer zeker voor iets tussen, de zondagrijders kwamen pas thuis om 12.30u met natte voeten.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
4 september 2016 13:00 Ladies 2016

Resultaten

TeamKilometerRitten
Kristel Vanhooreweghe711
Lief Colen711
Anita Sel711
Herman vercruysse711
Dirk Peeters711
Albert Vanhooreweghe711