07/05/17 Ladies Thorn

Samenvatting

7 mei’17 een ladies uitstap vandaag, voor één dagje richting Thorn.  Het was extra vroeg voor sommigen 8 uur “vertrekuur” aan de kapel, de meesten waren vroeger om fietsen op dragers te plaatsen, beetje foefelare aan de fietsendrager met de 3 fietsen, maar wij zijn “handige” vrouwen en het lukte J. 2 ultra vroege Pro’s kwamen ons uitwuiven om 7u50.

De rit verliep vlot, 2 van de 5 auto’s misten wel de afrit, maar vonden uiteindelijk 5 min. later de vertrekparking van Kelchterhoef (Houthalen-Helchteren).  Koud was het, iedereen had zich een beetje miskeken op het heerlijke warme weer van gisteren. Al snel konden we één Ladie eens goed vaspakken, want Veerle was vandaag jarig, warm kregen we er helaas niet van. Om 9.15u begonnen we aan onze rit naar Thorn, het ging richting Helchteren centrum waar we rechts wegdraaiden, al gauw reden we van de éne cycleway op de andere, van het éne weilandschap in het andere, van de éne akker in de andere geurende akker, van Tongerlo zonder abdij en bier tot in Kinrooi.  In Neeritter gingen we voor even de grens over tot in Thorn met de witte huisjes, cafeetjes en de kasseistraatjes. Nu was het nog 6 km naar onze lunch, vlak aan de Maasdijk (Taverne Spaenjerd), met zicht op de Maas, als…. we op het terras hadden gezeten!

Na een dik uur, om 13.45u werd onze rit verder gezet langs de Maas, we staken de markt van Maaseik recht over, lieten een pleziertreintje links liggen. We reden verder langs de Maas, in de verte J J. Er kwam meer wind opzetten, toch langs de Maasvlakte viel het nog mee, zijwind!  Eens we van de Maas weg reden kregen we meer last van de wind, toch op de cycleway tussen de bossen en moerassen konden we ons opladen tegen de volgende windstoten.

Na 107 km, waarvan de laatste 15 km voor sommige toch vrij vermoeiend werden, waren we toch allemaal blij dat we de auto’s terug zagen. De fietsen gingen weer op de rekken en weer wat foefellen met de 3 fietsen.  Het ging nog even naar de taverne van de abdijhoeve Kelchterhoef om op vochtniveau te komen en te klinken en te zingen op de jarige.

Buiten, het prutsen met fiets en fietsrek, missen van afrit, verliezen van drinkbus, soms eens verkeerd rijden, super benen van Angela, géén platte banden, stevige namiddag wind, drinken, eten en zingen, is alles super verlopen.  Dank je Nadine voor deze mooie rit vandaag, en aan al de meegereden Ladies: Anita, Angela, Diane, Els, Karin, Katrien, Kristel, Lief, Lut, Nadine, Nancy, Ria, Simonne en Veerle.

Ondertussen diezelfde ochtend in Bonheiden stonden er 6 klaar in het Ladie groepje om de geplande rit naar de Coppendries te rijden: Albert, Jean, Johan, Herman, Fons en nieuwkomer Hellen.  Vanmorgen, was het goed weer, geen zon maar niet koud, dat veranderde tegen een uur of 10, de wind stak op en het werd een stuk kouder.

Bij de start wilde Herman met de rouleurs meerijden, maar daar zijn gps kapot is besloot hij dan toch maar met de Ladies hmmmboys mee te rijden, eerst was er sprake dat Hellen ook ging meerijden met de anderen, maar uiteindelijk zijn we vertrokken richting Coppendries.  De snelheid lag behoorlijk hoger dan met de Ladies, we hebben dikwijls tegen de 30 km/h gezeten en zelfs regelmatig erboven, zodat we omstreeks 11u15 in het Blikveld aankwamen. Wat later kwamen de cracks binnen en nog wat later de rouleurs en de pro’s.

Maar toen ik de cafébaas plots zag passeren met een volle plateau chocomelk, dacht ik bijmezelf, wie zijn hier nu de ladieboys, of zijn de cracks nu plotseling de Marcskes, geworden ha..ha..:-))

 

Proficiat Ladies-Clan, ons record is verbroken 20 Ladies/heren die vandaag de baan zijn opgegaan !!!!!

 

[ride id=975628782]

 

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
7 mei 2017 13:02 Ladies 2017

Locatie

Thorn

Resultaten

TeamKilometerRitten
Angela Van Den Broek1081
Anita Sel1081
Diane Van Dessel1081
Els Van Der Stede1081
Karin Op De Beeck1081
Katrien celen1081
Kristel Vanhooreweghe1081
Lief Colen1081
Lut Van Itterbeeck1081
Nadine Schroyens1081
Nancy Goovaerts1081
Ria Bruynseels1081
Simone Mermans1081
Veerle Aertsens1081